Drukuj
Kategoria: wydarzenia
Odsłony: 1203

W dniu 14 grudnia, przed Bożym Narodzeniem klasa 2d miała przyjemność uczestniczyć w warsztatach pieczenia pierniczków w Zespole Szkół Rolniczych w Sokółce. Dzięki uprzejmości dyrekcji, pani D. Gudalewskiej i pani J. Pac oraz uczniów  klasy Technik żywienia i usług gastronomicznych, gościliśmy w nowocześnie wyposażonej kuchni.

Wg podanego przepisu dzieci zagniatały ciasto, wykrawały ciasteczka, a gdy te się piekły w licznych piekarnikach, zwiedziły szkołę. Zachwyciły się w szczególności salami do nauki zawodu hotelarza - przykładowy apartament hotelowy, z kuchnią i łazienką wywołał wielkie ,,WOOOW'' Korytarze i sale również zadziwiły nowoczesnością i przytulnością. ,, Fajna szkoła''- stwierdziły dzieci. Po powrocie do kuchni było wielkie dekorowanie, degustacja i pakowanie w przygotowane papierki, wstążeczki. Uczniowie szczęśliwi wrócili do szkoły.